Overslaan en naar de inhoud gaan

Drupal specialist

Als Drupal specialist en lid van de Drupal Association bedenkt, ontwerpt en bouwt d-Media effectieve websites die resultaten leveren. Vanaf de eerste schets tot het ontwikkelen van maatwerk thema’s en modules. Maar daar blijft het niet bij, Drupal websites kunnen we ook onderhouden en optimaliseren. En we geven Drupal trainingen aan eindgebruikers. Zo bieden we voor iedere bedrijfsdoelstelling een optimale Drupal oplossing.

Drupal in het kort

Drupal is een open source Content Management Systeem (CMS), hiermee heb je een solide en betrouwbare basis voor je website. Jaren geleden is Dries Buytaert met Drupal begonnen en inmiddels is er een grote gemeenschap van programmeurs die aan de lopende band aan de ontwikkeling van Drupal verder werken. Inmiddels is Drupal 9 uit en deze versie is nog beter dan de voorgaande versies. De fundering van het systeem (Drupal Core) staat als een huis en dit is makkelijk uit te breiden met veel goede en vrij beschikbare aanvullende modules. En als je functionaliteiten op jouw Drupal website wil waar de community nog geen modules voor heeft gemaakt, dan bouwen onze eigen Drupal specialisten die gewoon voor je. Zo werkt het maatwerk van d-Media nu eenmaal.

De voordelen volgens de Drupal specialisten van d-Media

Onze collega’s zijn allemaal fan van open source software, en Drupal in het bijzonder. Dit zijn de voordelen waar zij laaiend enthousiast over zijn:

 • Het systeem is volledig vrij van licentiekosten;
 • Het heeft een efficiënt ontwikkelingstraject;
 • Je hebt keuze uit meerdere leveranciers;
 • Er is geen sprake van een vendor lock-in;
 • Het is hartstikke veilig omdat de community kritisch naar de code meekijkt;
 • Er is een heel ruim aanbod van vrij beschikbare functionaliteiten;
 • Er is een korte ‘time to launch’ (ofwel: je hebt vrij snel een mooie website staan).

Is Drupal geschikt voor mijn website?

Door het solide basisframe is Drupal een goede keuze voor websites die veel bezoekers verwachten. Het zal niet snel gebeuren dat een stormloop aan bezoekers ervoor zorgt dat de website plat komt te liggen. De interne caches zijn heel goed ingericht, waardoor je website altijd goed zal presteren. Daarnaast biedt Drupal een fijne modulaire opbouw, met een rechtenstructuur die je heel fijnmazig in kunt richten. Hiermee is Drupal heel geschikt voor klantportalen, communities, webshops en websites waar verschillende redacteuren of mensen met andere rollen vertegenwoordigd zijn. Door die modulaire opbouw kan je website altijd makkelijk groeien. Hiermee is Drupal – zolang het goed is ingericht – met eenvoudige instellingen heel bruikbaar voor zowel kleine als grote websites met veel verkeer.

Drupal 10 als platform voor al je websites

Heb je meerdere websites? Dan is Drupal 10 helemaal een feestje, want dan kun je het als platform gebruiken. d-Media heeft al verschillende organisaties ondersteund in het uitrollen van een onbeperkt aantal websites op dezelfde basisinrichting van hun Drupal platform. Dit zijn de redenen om voor een Drupal platform te kiezen:

 • Je kunt de maatwerk code makkelijk hergebruiken;
 • Die maatwerk code kun je centraal onderhouden;
 • Je hebt onbeperkte vrijheid in de presentatie van de verschillende websites;
 • Je kunt security updates centraal onderhouden;
 • Er is maar één codebase;
 • Je hebt losse databases per website.

d-Media is jouw Drupal specialist in Breda

d-Media is in 2002 opgericht en is inmiddels één van de langst gevestigde internetbureaus in Breda. Sinds 2009 richten we ons op het ontwikkelen van websites in open source systemen, met Drupal en WordPress. Dankzij onze kennis van zowel oude als nieuwe webtechnieken zijn we niet afhankelijk van de standaard mogelijkheden, wij programmeren gewoon precies wat je nodig hebt. Of je nu op zoek bent naar expertise op het gebied van Drupal 6, Drupal 7, Drupal 8, Drupal 9 of Drupal 10, de drupalisten (Drupal developers) van d-Media hebben ervaring met alle versies.

Splash Awards 2023: d-Media's bekroning voor vakmanschap

Met grote trots delen we mee dat d-Media de Splash Awards 2023 heeft gewonnen, een erkenning van ons toegewijde vakmanschap in Drupal-ontwikkeling. Onze award-winnende bijdrage op basis van Drupal toont onze toewijding aan innovatie en onze vaardigheid in het leveren van complexe, op maat gemaakte weboplossingen. Deze erkenning benadrukt onze leidende positie in de Drupal-implementaties en onze passie voor het creëren van geavanceerde, impactvolle webervaringen.

Samenwerken met d-Media

Bij d-Media werk je samen met een team van bedreven Drupal specialisten. Ons bureau is klein genoeg om het contact persoonlijk te houden, maar ook groot genoeg om de continuïteit te waarborgen. Je kunt bij ons terecht voor maatwerk websites,process automation, website beheer en website optimalisatie. Tijdens ons werk houden we je op de hoogte, zodat je – vanuit jouw kennis en ervaring – kunt bijdragen aan de afwegingen die we maken. Zie je dat wel zitten? Neem dan contact met ons op voor een kennismakingsgesprek!

d-Media is Drupal specialist en lid van de Drupal Association
Onze blogs in jouw mailbox
Ontvang onze blogs met tips, inspiratie en nieuwtjes in je mailbox. Meld je hier aan en ontvang de nieuwste blogs als eerste!