Overslaan en naar de inhoud gaan

Website onderhoud uitbesteden: omdat je zelf wel wat beters te doen hebt

Als je nieuwe website eenmaal op het wereldwijde web te bewonderen is, wil dat niet zeggen dat je rustig achterover kunt gaan leunen. Er moet namelijk regelmatig website onderhoud worden gedaan om ervoor te zorgen dat deze altijd up-to-date en veilig is. Als je van plan bent om dit door je eigen medewerkers te laten doen, loop je alleen wel tegen een paar uitdagingen aan.

De eerste uitdaging bij website onderhoud: het wordt uitgesteld

Je kunt honderden medewerkers in dienst hebben en dan nog tot de conclusie komen dat er geen tijd voor website onderhoud is. Dit is namelijk iets wat erg makkelijk in de planning naar een later tijdstip wordt opgeschoven. Het onderhouden van de website heeft vaak geen meetbaar resultaat en aangezien het een interne klus is, heeft het zelden een hoge prioriteit.

Het gevolg daarvan is dat je website of webapplicatie risico gaat lopen, vooral op het gebied van veiligheid.

De tweede uitdaging bij website onderhoud: het loopt in de soep

Nu kan het zijn dat de medewerkers van jouw bedrijf altijd hun zaakjes op orde hebben. Er wordt nooit wat uitgesteld en alle taken zijn aan het einde van de dag keurig afgevinkt. Maar dan nog kan website onderhoud voor ellende zorgen.

Updates van Wordpress of Drupal kunnen namelijk gevolgen hebben voor de werking van je website of online applicatie. Het is geen hele grote zeldzaamheid dat een klik op een update ervoor zorgt dat bijvoorbeeld contactformulieren niet meer worden verstuurd. Of een bepaalde functionaliteit niet meer werkt. Als de website na een update niet goed wordt nagelopen, kan zoiets grote gevolgen hebben.

Zo werkt het onderhoud en beheer van d-Media

Met het website onderhoud en beheer van d-Media zit je safe. Elke maand voeren wij achter de schermen het onderhoud aan jouw website of webapplicatie uit, zodat jij altijd met de laatste security updates werkt. Elke wijziging aan je weboplossing testen we automatisch in een testomgeving, zodat alles werkt zodra de update live staat. 

Hackers? Daar houden we niet van en daarom laten we die buiten de deur. Back-ups? Dat vinden we altijd een slim idee, dus die maken we standaard voor je. 

Maak het dus niet moeilijker dan nodig is en besteed je website onderhoud uit aan de professionals van d-Media. Je hebt zelf tenslotte wel wat anders te doen!

Onze blogs in jouw mailbox
Ontvang onze blogs met tips, inspiratie en nieuwtjes in je mailbox. Meld je hier aan en ontvang de nieuwste blogs als eerste!