Overslaan en naar de inhoud gaan

Layar Reality Browser

Layar is een (gratis) applicatie voor je mobiel waarmee je actuele informatie kan bekijken die geprojecteerd wordt over de bestaande wereld zoals je hem ziet door de camera van je toestel. Een demonstratie van de ontwikkelaars zelf:

Op dit moment zijn er al meer dan 200 layers beschikbaar. Een aantal uiteenlopende voorbeelden zijn:

  • Nederlandse ING Betaalautomaten
  • Huizen aanbod (Funda)
  • Treinstations in Ierland
  • Wegwerkzaamheden in Japan

En natuurlijk de layers die wij voor onze relaties maakten:

  • SpottedbyLocals.com
  • Bent u de volgende?

Augmented reality (AR)

Layar is een goed voorbeeld van AR. Dit begrip kan vrij worden vertaald naar "groter gemaakte" of uitgebreide werkelijkheid. Je voegt dus iets toe aan de realiteit in de vorm van informatie. In het geval van layar zijn dit via internet opgehaalde teksten en afbeeldingen aan de hand van locaties in de realiteit.

Onze layers: Spotted by Locals

Spotted By Locals is een reeks cityblogs voor reizigers die de steden als 'locals' willen ervaren. Op de cityblogs schrijven persoonlijk uitgezochte locals (”Spotters”) over hun ontdekte en favoriete spots. De blogs bevatten een keur aan informatie over elke spot en een overzichtskaart waar deze te vinden is. Het concept leende zich zo goed voor een toepassing als Layar dat d-Media besloot om hier een implementatie voor te realiseren.

Resultaat

Het resultaat van onze inspanningen kunt u het best zelf ervaren door Layar te installeren op uw telefoon en de "Spotted by Locals" layer op te vragen. Layar is op dit moment beschikbaar voor iPhone 3GS en toestellen met het Android besturingssysteem. Bezoek vervolgens een van uw favoriete steden en ervaar plekken die u anders nooit zou vinden.

Layar iets voor u ?
Heeft u informatie die u op deze manier zou willen publiceren, heeft u een eigen concept of bent u gewoon nieuwsgierig? Neem dan gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Onze blogs in jouw mailbox
Ontvang onze blogs met tips, inspiratie en nieuwtjes in je mailbox. Meld je hier aan en ontvang de nieuwste blogs als eerste!