Overslaan en naar de inhoud gaan

Ons Brabant Fietst

Totale fietsaanbod vindbaar in één website
Complementerende visual

Ons Brabant Fietst is het vertrekpunt voor alles wat met fietsen te maken heeft in Brabant. Praktische informatie zoals fietsroutes, fietsvoorzieningen, tips en leuke weetjes zijn op deze site te vinden. Ook een agenda met alle acties en fietsevenementen ontbreekt niet.
Er kunnen vragen gesteld worden en ervaringen worden gedeeld. Een uniek platform dat het totale fietsaanbod in Brabant makkelijk vindbaar maakt voor de consument.

Het platform onsbrabantfietst.nl is onderdeel van de samenwerking tussen Brabantse fietspartners zoals Provincie Noord-Brabant, NHTV Breda, Routebureau Brabant, waarvan de coördinatie ligt bij VisitBrabant, Fietsersbond, Wielersportbond NTFU en diverse gemeenten. Via het platform werken Brabantse fietspartners samen aan een bereikbaar en aantrekkelijk Brabant, voor zoveel mogelijk fietsers. Hierdoor kiezen steeds meer mensen, vaker voor de fiets en wordt Brabant op de kaart gezet als dé fietsprovincie van Nederland.

De doelgroep van deze samenwerking zijn de recreatieve, sportieve én functionele fietsers die hun fiets met name gebruiken voor woon-werkverkeer.

De bezoekers van de website van onsbrabantfietst.nl vormen een zeer diverse doelgroep. Een doelgroep als deze vraagt om een goed doordachte en efficiënte website, die door alle type bezoekers als prettig ervaren wordt. Er is gekozen voor een overzichtelijke lay-out met vijf menu items als startpunt van de website en de zes thema's zijn de rode draad door de website. Vanuit deze basis kunnen de bezoekers snel naar de gewenste informatie klikken. Niet alleen op de homepage worden de artikelen in thema's weergegeven, ook op de kaart van Brabant wordt doormiddel van pins weergegeven welk project waar gevestigd is, aangegeven in de kleur van het thema en dit zelfde is doorgevoerd in de agenda.

Bezoekers kunnen, zonder in te loggen, een item aan de site toevoegen. Bijvoorbeeld een evenement op de agenda plaatsen of een project melden, dat interessant kan zijn voor andere gebruikers. Bij het aanmaken van een bericht wordt men hier direct eigenaar van en na controle van de beheerder wordt het item geplaatst. Het platform is hierdoor niet alleen voor fietsers, maar ook van fietsers en laat de bezoeker onderdeel worden van de site. Door middel van een eenvoudig formulier, wordt de bezoeker door de nodige stappen geleidt om de bijdrage compleet op de site te publiceren.

Bezoek de website voor interessante fietsinformatie of heb je een tip voor anderen, kijk dan op https://onsbrabantfietst.nl

Daniel Schoone - Marketing Technoloog
Daniel SchooneMarketing Technoloog & Ondernemer
john
John MeulinkDevelopment
  lara
  Lara den RondeDevelopment
   lex
   Lex VerhoofManager operations & Projecten beheer
   marcel
   Marcel PaansDevelopment
    Tim ValbrachtMarketing (stagair)
     Onze blogs in jouw mailbox
     Ontvang onze blogs met tips, inspiratie en nieuwtjes in je mailbox. Meld je hier aan en ontvang de nieuwste blogs als eerste!