Overslaan en naar de inhoud gaan

Goed genieten met een nieuw digitaal platform

Platform voor online marketeers van grootste snackmaker van Nederland
Complementerende visual

Overzicht is essentieel als je efficiënt al je online activiteiten wil uitvoeren, zeker als je meerdere merken èn meerdere websites hebt. Voordat je het weet ben je iedere vorm van structuur kwijt, ben je veel te veel tijd kwijt met kleine taken en heb je geen idee wat het resultaat van al dat werk is. Om die redenen bouwde d-Media voor snackgigant Van Geloven een compleet nieuw digitaal platform.

Sneller, makkelijker en goedkoper werken

Van Geloven is het grootste snackconcern van Nederland. Met merken als Mora, Kwekkeboom en Van Dobben zitten zij achter zowat ieder frituurhapje dat je in een kroeg of snackbar bestelt. Hun slogan is niet voor niets ‘Goed genieten voor iedereen’, er is geen Nederlander te vinden die hun snacks niet kent.

Zo’n groot imperium heeft alleen wel zo zijn nadelen. Het valt niet mee om alle online activiteiten overzichtelijk te houden met al die verschillende merken en websites. d-Media heeft een digitale oplossing voor Van Geloven ontworpen en gebouwd zodat er meerdere websites op één platform beheerd kunnen worden.

Op deze manier kunnen de marketeers van Van Geloven veel makkelijker hun content voor de verschillende snackmerken plaatsen. Dit maakt hun werk sneller, efficiënter en goedkoper.

Alle informatie binnen handbereik

Van Geloven maakt gebruik van PS in foodservice, dit is een databank met alle informatie van ieder afzonderlijk product. Het is namelijk wettelijk verplicht om gegevens over ingrediënten, voedingswaarden en allergenen beschikbaar te maken. d-Media heeft een koppeling tussen het nieuwe digitale platform van Van Geloven en deze PS in foodservice gemaakt. Hierdoor wordt alle informatie uit die databank automatisch op de website geladen. De informatie wordt dagelijks bijgewerkt, zodat deze altijd up-to-date is.

d-Media denkt continu na over nieuwe functionaliteiten en het verder optimaliseren van processen. Daarom hebben onze senior medewerkers ook een krachtige zoekfunctionaliteit toegevoegd. Met dit middel is alle productinformatie van het volledige assortiment – afkomstig van twaalf verschillende snackmerken – altijd makkelijk te vinden.

SnackExtra

Het meest ideale onderdeel van het nieuwe digitaal platform is wel SnackExtra, het klantenportaal. Hier kunnen klanten die de snacks van Van Geloven in hun assortiment hebben een eigen account aanmaken. d-Media bouwde een speciale koppeling met DataOutlet, het CRM van Van Geloven, waardoor klanten hun eigen contact- en bedrijfsgegevens kunnen bewerken.

Maar deze koppeling – de SalesMapp API – wordt ook slim gebruikt voor online acties (‘Bestel drie dozen Hebro Saté en krijg er één gratis’). De bestellingen aan de hand van deze acties worden automatisch naar DataOutlet doorgezet, zodat de verkoopafdeling eenvoudig kan zien wat de bestelhistorie van een klant is en de klant zijn producten kan afhalen bij zijn grossier van voorkeur.

Een digitaal huzarenstukje

d-Media heeft ervoor gezorgd dat Van Geloven betere mogelijkheden heeft om online marketing toe te passen. Marketeers plaatsen met de layout builder hun online content en maken zelf landingspagina’s aan om hun campagnes te ondersteunen. Dankzij hun expertise in processen hebben onze specialisten onder meer het relatiebeheer en de zichtbaarheid voor zowel nieuwe als bestaande klanten geoptimaliseerd.

Het volledige productportfolio is nu vollediger en makkelijker te doorzoeken zonder dat hier extra werk mee gemoeid is. En klanten kunnen eenvoudig bestellingen plaatsen en van acties profiteren. Dat is pas goed genieten!

 

Voorpagina corporate website Van Geloven
Recepten overzicht website Van Geloven
Producten op website Van Geloven
Volledig assortiment online middels koppeling PSInfood
Voorpagina corporate website Van Geloven
Producten op website Van Geloven responsive op mobiel
Recepten overzicht corporate website Van Geloven
Zelf gemaakte pagina's op mobiel geoptimaliseerd
Daniel Schoone - Marketing Technoloog
Daniel SchooneMarketing Technoloog & Ondernemer
john
John MeulinkDevelopment
  lara
  Lara den RondeDevelopment
   lex
   Lex VerhoofManager operations & Projecten beheer
   marcel
   Marcel PaansDevelopment
    Onze blogs in jouw mailbox
    Ontvang onze blogs met tips, inspiratie en nieuwtjes in je mailbox. Meld je hier aan en ontvang de nieuwste blogs als eerste!