Overslaan en naar de inhoud gaan

Amarant Groep Recruitment

SEO geoptimaliseerde vacaturesite met Tangram koppeling
Complementerende visual

De recruitmentafdeling van Amarant Groep wilde haar klanten de juiste kandidaten aanbieden en zelf overzicht en controle over het recruitmentproces hebben. Zij had behoefte aan een continue zichtbaarheid van vacatures, campagnes voor specifieke doelgroepen en zoekmachine optimalisatie. Daarom ontwikkelde wij voor Amarant Groep een aparte vacaturesite waarbij we optimaal gebruik hebben gemaakt van de functionaliteiten van Tangram (TIS) die door Amarant al werd ingezet voor vacature publicatie en (online) solliciteren.

Bekijk de website: werkenbijamarantgroep.nl

Recruitmentproces Amarant Groep

Eén plek voor het gehele recruitmentproces

Voor Amarant Groep hebben wij een aparte vacaturesite gemaakt in Drupal 8. Deze vacaturesite hebben wij gekoppeld met de recruitmentsoftware van Tangram. Vanuit de software worden alle vacatures direct ingeladen in de website. Aanpassingen en wijzigingen in vacatureteksten in Tangram worden automatisch doorgevoerd op de vacaturesite.

 

Koppelen Tangram TIS

Grip op werkzaamheden door Tangram koppeling

Door de koppeling tussen de vacaturesite en de recruitmentsoftware van Tangram, heeft Amarant grip op zoekmachine optimalisatie (SEO) gekregen en op de presentatie van hun vacatures via sociale media. Amarant kan zelf bepalen wat de indeling in de HTML is (kop gebruik, meta tags e.d.) Wij hebben dit met hen samen vastgesteld en toegepast.

Ook kunnen ze online recruitment campagnes specifieker richten op de juiste doelgroep. Daarnaast kunnen zij optimalisaties laten doorvoeren om de conversie te verbeteren. Denk hierbij aan SEO posities die tegenvallen. Wij kunnen dan aanpassingen doen of bijvoorbeeld cta teksten van knoppen/linkjes aanpassen.

 

Analytics meten is weten

Conversie meting uitgangspunt voor website optimalisatie

Het bijhouden van conversies is erg belangrijk voor het meten van het succes van een website en vormt tevens een goed uitgangspunt voor website optimalisatie. Voor Amarant Groep vinden er daarom conversie metingen plaats in Analytics. Zo worden bezoekers gevolgd vanaf de vacaturesite tot en met de sollicitatie. En kan exact gevolgd worden waar een bezoeker naartoe gaat, nadat hij op een vacature heeft geklikt.

Daarnaast zijn alle vacatureteksten voorzien van de juiste zoektermen om vacatures hoog te laten scoren binnen de zoekresultaten van zoekmachines. Wij hebben dit gerealiseerd in samenwerking met onze online marketing partner Think Online.

Optimale presentatie recruitment website op alle devices

Mobile ready website

Om potentiële kandidaten te verleiden tot solliciteren, is een aantrekkelijke website van belang. Daarom hebben wij de vacaturesite in dezelfde stijl doorgevoerd als de corporate site van Amarant Groep Werkt. Daarnaast bleek uit analyses dat veel kandidaten op mobiel vacatures zochten en bekeken. De vacaturesite is dan ook responsive gemaakt voor mobiel.

Slim idee voor proces optimalisatie

Procesoptimalisatie na livegang

Ook na de livegang blijven wij betrokken bij de ontwikkeling van een site. Na enkele maanden bleek dat er op mobiel wel veel gekeken werd naar vacatures, maar dat het daadwerkelijk solliciteren via mobiel uitbleef. Om dit proces te optimaliseren hebben we de mogelijkheid aangebracht om via mobiel de vacature naar jezelf te mailen om van daaruit alsnog te solliciteren. Op deze wijze blijft het proces van vacature bekijken tot en met solliciteren bestaan en behoudt Amarant de mogelijkheid tot het meten van de conversies.

vacatures amarant
Amarant Groep biedt begeleiding en behandeling aan mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. De gehandicaptenzorg omvat veel verschillende beroepen waaronder begeleiders, persoonlijk begeleiders of senior begeleiders, maar ook artsen en GZ- psychologen of gedragsdeskundigen.
Daniel Schoone - Marketing Technoloog
Daniel SchooneMarketing Technoloog & Ondernemer
john
John MeulinkDevelopment
  lara
  Lara den RondeDevelopment
   lex
   Lex VerhoofManager operations & Projecten beheer
   marcel
   Marcel PaansDevelopment
    Onze blogs in jouw mailbox
    Ontvang onze blogs met tips, inspiratie en nieuwtjes in je mailbox. Meld je hier aan en ontvang de nieuwste blogs als eerste!