Overslaan en naar de inhoud gaan

Waar slaan developers op aan?

7 februari 2023

d-Media Development

Uit eigen ervaring en van dichtbij weten we dat developers net mensen zijn, die het liefst met plezier uit bed komen om de werkdag te beginnen. Die net als iedereen graag op een plek zitten waar ze zich thuis voelen, waar ze gewaardeerd worden om wie ze zijn en het werk dat ze doen. Waar ze de juiste middelen krijgen om hun werk uit te voeren. Waar ze de kans krijgen om te blijven ontwikkelen, waar ze met andere talenten samen kunnen werken en waar ze een goede financiële beloning krijgen voor hun inspanningen. 

Het zijn niet meer dan logische wensen en laten we eerlijk zijn: elk zichzelf respecterend bedrijf biedt deze dingen aan. Een marktconform salaris, oog voor het individu, ontwikkelmogelijkheden, een goede werkplek met de juiste tools, een fijne sfeer. Dat doen we bij d-Media in ieder geval wel. Als werkgever wil je tenslotte dat je met je team je klanten optimaal helpt. We begrijpen developers, we weten wat ze willen. Tenminste: dat hopen we wel. En dat horen we ook terug van degenen die bij ons werken. So far, so good. 

Wat willen developers?

Uit een onderzoek dat Stack Overflow onder 65.000 IT-specialisten wereldwijd in 2020 hield, bleek dat developers graag met nieuwe technologieën werken, kansen willen krijgen om te groeien of een leidinggevende functie te gaan bekleden en dat iets minder dan de helft zoekt naar een beter evenwicht tussen werk en privé. Ze gaan vaak actief op zoek naar ander werk omdat ze verhuisplannen hebben, hun prestaties willen delen met een breder netwerk of omdat ze moeilijke relaties hebben met hun huidige leidinggevenden. En de belangrijkste factoren om een baan te kiezen zijn de technische uitdagingen en interessante problemen om op te lossen, flexibele werktijden en een goed evenwicht tussen werk en privé. Daarnaast wordt er ook gekozen op de bedrijfscultuur en -waarden. 

Foutje? Daar leren we van! 

Het zijn geen verrassende uitkomsten. Iedereen weet dat developers de banen voor het uitkiezen hebben. Vacatures te over, het ene bedrijf zoekt er nog meer dan het andere. Iedereen luistert naar de specifieke wensen en behoeften van de sollicitanten en probeert daaraan tegemoet te komen. Wij weten dat onze sollicitanten aanslaan op onze informele sfeer, een laagdrempelige plek waar ze niet afgerekend worden op een foutje, maar waar we met z’n allen continu leren en verbeteren. Waar ze alle kans krijgen om de razendsnelle ontwikkelingen bij te houden. Waar ruimte is om het werkende leven en het privéleven goed op elkaar aan te laten sluiten. Waar zowel de introverte alleskunner als de extraverte specialist op zijn eigen manier mag en kan werken. Hou je eigenlijk niet zo van contact met klanten? Geen probleem, dat hoeft ook niet. 

Wat is er nog meer belangrijk?

Wij denken dus dat we goed tegemoetkomen aan de wensen en eisen en zoeken altijd naar een goede match. Want uiteindelijk draait het daarom natuurlijk. Maar we blijven ook nieuwsgierig. Waarom solliciteren developers bij bepaalde bedrijven wel en bij anderen niet? Wat zijn de overwegingen? Waar lopen ze warm voor? Wat zijn absolute no-go’s? En waar moet een baan en een bedrijf absoluut minimaal aan voldoen? We zijn kortom benieuwd naar de overwegingen van de Developers in Nederland! 

 

Onze blogs in jouw mailbox
Ontvang onze blogs met tips, inspiratie en nieuwtjes in je mailbox. Meld je hier aan en ontvang de nieuwste blogs als eerste!