Dinsdag 14 april is de vijfde Tilburgse WordPress Meetup gehouden. Deze meetups zijn gericht op iedereen die met Wordpress werkt. Martijn Heesters gaf zijn bijdrage aan dit gratis toegankelijke event met zijn sessie ‘Wordpress & Klanten’

Het concept is eenvoudig: je zoekt sponsors voor lokatie en een versnapering - in dit geval Indicia en WooThemes. Je zoekt een aantal sprekers met aansprekende onderwerpen zoals Gaya Kessler (Goede Javascript Slechte Javascript), Rian Rietveld (Introductie van “.screen-reader-text” in WP 4.2) en Martijn Heesters (Wordpress & Klanten) voor de diversiteit van je bezoekers - al snel een stuk of 40. En je hebt alle ingredienten voor een mooie WordPress Meetup.

De WordpPess meetup in Tilburg staat niet op zichzelf, er zijn diverse andere steden waar het zelfde concept wordt gehanteerd zoals Nijmegen en Rotterdam.

WordPress & Klanten

In de presentatie van Martijn werd de groep meegenomen in de reis die je als WordPress ontwikkelaar aangaat als je voor klanten WordPress websites gaat maken. In de sessie liet Martijn zien wat een mogelijke klantvraag kan zijn en welke stappen je vanaf dat moment kunt gaan tegenkomen. Vanuit de zaal was er veel herkenning op een aantal slides, waarin het beeld van de mogelijke klantreacties en motivaties werden aangehaald.

Ook het thema ‘updates & beveiliging’ was uiteraard een van de onderwerpen waar op in is gegaan. Wat zijn de consequenties van het niet bijhouden van de updates en hoe ontzorg je de klant daarin? En wat nu als de klant dit niet wil? Hoe zorg je er voor dat in geval van calamiteiten, je jouw klant goed kunt helpen? Hoe doe je afstand van de consequenties van de (onverstandige) keuzes die je klant neemt als deze geen backups bijhoud en updates installeert?

‘Sharing is caring’

WordPress is een open source platform, waarop elke ontwikkelaar of individu zijn bijdrage kan leveren aan de community. Het actief deelnemen aan dit soort sessies ligt in de lijn met onze filosofie van hoe om te gaan met de open source producten die wij voor onze klanten implementeren. Wij ‘krijgen’ door inzet van open source software een zeer compleet en goed getest systeem waarop wij onze klanten kunnen voorzien van het eindproduct waar zijn mee aan de slag kunnen. Het teruggeven aan de community zoals het geven van presentaties, het realiseren van plugins en het bijdragen op forums is dan het minste wat wij kunnen doen.

Benieuwd naar de presentatie van Martijn of de mogelijkheden van WordPress? Neem gerust contact met ons op. We delen graag onze kennis en visie.