Spotted by Locals, een netwerk van websites voor stedenreizigers door locals in 22 steden in Europe, heeft vandaag een van de eerste "augmented reality" applicaties in Europa gelanceerd voor stedenreizigers. De applicatie, gebouwd op het Layar (R) platform, is gebouwd door d-Media.

De echte wereld door de mobiele telefoonlens van stedenreizigers

Stedenreizigers kunnen nu alle 3000 Spotted by Locals tips van locals in 22 steden in Europe op hun mobiele telefoon lezen, kijken welke spots in de buurt van waar zij lopen zijn, en hun mobiele telefoon de weg te laten wijzen. De "augmented reality" (NL: toegevoegde realiteit) applicatie van Layar zorgt er voor dat toeristen door het display van hun smart-phone naar de straat en gebouwen voor zich kunnen kijken, en zien welke spots door Spotted by Locals zijn getipt. Als de camera-telefoon op een bar, restaurant of ander type spot wordt gericht, wordt meer informatie over deze plek getoond.

Alle local tips op bijna alle mobiele telefoontypes beschibaar
Op dit moment is de Layar augmented reality applicatie alleen op de iPhone 3gs en Android telefoon-types beschikbaar. Spotted by Locals bezoekers met andere mobiele telefoons met internettoegang kunnen alle cityblogs bezoeken via de "normale" mobiele website. Op deze speciaal ontwikkelde mobiele cityblogs kunnen bezoekers spots in een specifieke categorie (zoals bars, restaurants, clubs, musea en winkels), of spots in een bepaalde buurt in een stad zoeken. Google Maps worden getoond bij elk artikel, en werken naadloos samen met telefoons met een GPS.

Over Spotted by Locals

www.SpottedbyLocals.com is een Europees netwerk van (tot op heden) 22 cityblogs, waarop ter plaatse geselecteerde lokalen schrijven over hun favoriete plekken in de stad waar ze van houden. Spotted by Locals drijft op haar 125 “Spotters”, die na een persoonlijk gesprek in hun stad gecontracteerd zijn om over hun stad te schrijven. Spotted by Locals won recentelijk een eerste prijs op de Lonely Planet Travel Blog awards, en een Travel Mole tourist industry award.

Over d-Media web professionals

d-Media realiseert websites op maat en maakt daarbij graag gebruik van de opensource webtechnologie. In samenwerking met haar klanten, gaat d-Media op zoek naar de mogelijkheden van het web en daaraan gerelateerde mogelijkheden. Zo ontwikkelde d-Media voor Spotted by Locals de Wordpress-plugin om de cityblogs beschikbaar te maken voor mobiel gebruik en realiseerde zij de integratie met augmented reality browser Layar

Over Layar

Layar is een mobiele augmented reality (NL: toegevoegde realiteit) browser. Met Layar voeg je aan de rechtstreekse reële beelden via de camera van een mobiele telefoon een intelligent laagje toe. Als je door de lens naar een straat kijkt, kun je bijvoorbeeld zien welke huizen te koop staan en hoe duur ze zijn, of waar de dichtstbijzijnde ING-betaalautomaat staat. Layar is een wereldwijd beschikbare applicatie voor alle Android en Apple iPhone 3GS mobiele telefoons