Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoe zit dat nou?

23 januari 2023

OM d-Media

Daniel, de oprichter en directeur van d-Media, en ik kennen elkaar al lang. Sterker nog, we leerden elkaar kennen bij het eerste bedrijf waar Daniel ook kwam werken. Ik werkte daar al als webdesigner. We gingen ieder ons eigen weg, maar al die tijd hielden we zakelijk wel contact. We kwamen elkaar regelmatig tegen  bijvoorbeeld in projecten waar we allebei bij betrokken waren. 

Die samenwerkingen verliepen altijd prima. Twee jaar geleden was ik zoek naar een andere rol. Waar ik ooit begon als creatieveling in het webdesign en doorgroeide naar senior vormgever, wilde ik mijn andere kwaliteiten meer gaan benutten. d-Media zat op dat moment in een fase dat er veranderingen gewenst waren. Daniel zocht een Operationeel Manager, maar had nog geen concrete functieomschrijving. Er was een lijst met taken en daar kon ik me prima in vinden. Er zat voldoende uitdaging in en het paste in mijn eigen ontwikkeling en carrière pad. De diversiteit sprak me enorm aan, van HR-taken tot het begeleiden van projecten en de contacten met onze klanten. Tot dan zat ik veel meer aan de uitvoerende kant, nu geef ik leiding.

Gastheer

Het is fijn om het vertrouwen te hebben dat ik het mag doen zoals ik het wil doen. Dat zelf invullen van de functie past goed bij mij als mens. Ik ben meer een gastheer dan een manager, als het team en onze klanten shinen heb ik mijn werk goed gedaan. Ik ga voor resultaat en dat kunnen we alleen samen behalen. Omdat ik veel vrijheid heb gekregen, weten we inmiddels ook wat goed werkt. Relatiebeheer past heel goed bij mij, ik kan het werk van ons team heel goed vertalen naar de klant. Vaak is het een technisch verhaal, niet iedereen heeft daar feeling mee. Ik kan het zó uitleggen, dat iedereen het begrijpt. Dat samenspel is belangrijk. 

Frictie?

Bij d-Media ben ik daar waar het nodig is, ik speel in op wat er aan de hand is. Is er frictie? Wat kan ik doen om te ontlasten? Ik spar graag met het team, de ondernemer en de klanten. Ik vraag kritisch door als dingen nog niet helemaal helder zijn. ‘Wat is dat?’, ‘Hoe zit dat precies?’. Net zo lang tot alle neuzen dezelfde kant op staan. Ik vind het belangrijk, net als Daniel, dat we benaderbaar zijn, dat er een lage drempel is. We zijn een platte en toegankelijke organisatie en dat stralen we ook uit. Of ik hier al klaar ben? Nee hoor, als het aan mij ligt blijf ik de komende jaren doorgaan op het ingeslagen pad. Samen nog meer bereiken, blijven doorontwikkelen, kansen zoeken en het team ondersteunen. 

Pittig 

Ik ben vaak aan het werk, maar gelukkig niet altijd. Bij d-Media zijn we ervan overtuigd dat een goede werk-privé balans belangrijk is. Zelf ben ik om de week een dag vrij. En de avonden en weekenden ook natuurlijk. Fijn dat ik die tijd met mijn vrouw en dochter door kan brengen. Verder vind je me regelmatig op de golfbaan en mag ik graag een eindje gaan toeren met mijn motor. Niet in de winter trouwens, ik ben een zomerrijder. Ik vind het ook heerlijk om met vrienden een filmpje te kijken, een drankje te doen, lekker te eten. En om met Pip te gaan wandelen. Het is een Jack Russel, een kleine pittige hond die veel beweging nodig heeft. En mijn jaarlijkse vakanties zijn ook goed voor de werk-privé balans (zie foto). Ik vermaak me dus prima, ook als ik niet bij d-Media ben!

Onze blogs in jouw mailbox
Ontvang onze blogs met tips, inspiratie en nieuwtjes in je mailbox. Meld je hier aan en ontvang de nieuwste blogs als eerste!