Paaldanseressen in brandweerpakken die van een stelling afdalen, een barbecue voor de hele bevolking van het bedrijfsverzamelgebouw, hypermoderne muziek en veel lovende woorden.

Het Blushuis, de eerste fase van Bredaas prestigieuze project Triple O, werd gisteren met een groot feest geopend.

Het Blushuis moet het brandpunt worden voor de creatieve industrie en technologie in Breda. Wethouder André Adank verrichtte de openingshandeling en Mark Taminiau, stichter van Het Land van Ooit, gaf zijn visie op de toekomst van creatief ondernemerschap.

Het Blushuis is gevestigd in de voormalige brandweerkazerne. Het vormt binnen de campus Triple O de centrale ontmoetingsplek. Triple O is de naam van de bedrijvencampus in aanbouw op het 2,3 hectare grote voormalige vervoersterrein van de gemeente. In totaal komen daar, zo is de bedoeling, tussen 2006 en 2010 vijf of zes gebouwen met totaal 16.000 vierkante meter bebouwd oppervlak. Triple O staat voor ontmoeting en samenwerking tussen Ondernemers, Overheid en Onderwijs.Het Blushuis is klaar, nu komt de brandweertoren aan de beurt. Die staat op een paar meter afstand van Het Blushuis en wordt opgeknapt. De eerste twee verdiepingen worden gebruikt als technische ondersteuning voor de bedrijven op Triple O, op de bovenste verdiepingen is ruimte voor bedrijven. Als de toren klaar is worden er successievelijk nieuwe gebouwen bijgebouwd. En ook daarin komen, zo is de bedoeling, creatieve bedrijven en instellingen, die elkaar kunnen aanvullen.

„Het Blushuis was van het begin af aan een succes“, zei wethouder Adank gisteren. „Er is een wachtlijst, de bedrijven werken heel nauw samen, dat belooft wat voor het totale project Triple O.“

In het Blushuis zijn 36 bedrijven gevestigd. Daaronder is het opleidingsinstituut Game Academy van de NHTV en de kennisinstelling Colin, ook van NHTV. Naast de veelal nieuwe, innoverende en creatieve bedrijven heeft het gebouw ‘De Canteen’, een ruimte waar mensen kunnen eten en drinken, een evenementenruimte, vergaderruimtes, een fitnessruimte, een ruimte met vakliteratuur, er zijn fietsen ‘te leen ’en er is een accommodatie voor kinderopvang.

Bron: BN/DeStem