In opdracht van iMediate, de uitgever van het vakblad Entertainment Business, heeft d-Media de techniek achter de digitale EB Bedrijvengids voor haar rekening genomen. Deze bedrijvengids is jarenlang als papieren naslagwerk onder de naam Entertainment Business Jaarboek verschenen en dit jaar is er gekozen voor een digitale versie.

Digitaal

d-Media heeft het idee voor de digitale versie van het EB Jaarboek uitgewerkt en vervolgens de technische implementatie uitgevoerd. De bedrijven ontvangen voor plaatsing in de bedrijvengids een gepersonaliseerde e-mail met daarin de gegevens die bij iMediate bekend zijn. De bedrijven kunnen deze gegevens checken en direct zelf aanpassen. De aanpassingen worden door de redactie bij iMediate gemonitord, maar zijn direct zichtbaar in de gids.

Drupal

Voor de implementatie is gewerkt met het open source platform Drupal. De EB bedrijvengids is grotendeels opgebouwd uit standaard Drupal componenten. Custom development was nodig bij het beschikbaar maken van het online controle gedeelte vanuit de e-mailing. Hierdoor kan de ontvanger van de e-mailing via een uniek adres, direct zijn gegevens bevestigen of wijzigen.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk het resultaat op www.entertainmentbusiness.nl/bedrijvengids