Overslaan en naar de inhoud gaan

Big data... Big concept.

7 maart 2023

big-data

Noem je alle data op een hoop gegooid Big Data? Nee. Het gaat juist om de samenhang en de relatie tussen grote hoeveelheden, voor jou relevante, gegevens. En als je die data goed gebruikt, ben je al een stap verder. Maar eerst zul je data moeten vastleggen.
 

Big Data. Wat is het precies?

Simpel gezegd:

Big Data is data die te groot is om te verwerken. Daarmee bedoelen we: het verwerken met huis-tuin en keukentools. Big Data is een grote hoeveelheid ongestructureerde complexe data. Bij Big Data gaat het om het verwerken en verbinden van deze grote hoeveelheden gegevens en om het ontdekken van relaties tussen verschillende gegevens en deze gebruiken voor het verkrijgen van relevante inzichten.

Big Data 'doe je er niet even bij':

·      Je hebt uitgebreide Big Data technologie nodig om deze complexe data te analyseren
·      Kennis van Big Data en de (on)mogelijkheden is essentieel
·      Big Data ontwikkelt zich ieder moment en daarmee is het blijven doorontwikkelen essentieel

Wat zijn de voordelen?

·      Realiseren van voorspellende analyses op basis van historische data
·      Inzicht verkrijgen in toekomst(ige kansen) en daarop beslissingen kunnen nemen
·      Realiseren van geautomatiseerd advies op basis van voorspellende analyses

Voordat je begint:

Het start altijd met een plan! Wat verwacht je uit de data te halen en wat ga je er vervolgens mee doen? Denk goed na over je case. Onderzoek hoe Big Data iets toe zou kunnen toevoegen aan je bedrijfsproces of mogelijk je website of webapplicatie. Stel op basis hiervan een business case samen.

Aan de slag met Big Data? We gaan graag met je aan de slag om te bekijken hoe Big Data jouw organisatie en processen kan optimaliseren en wat een goede data-strategie is.
 

Onze blogs in jouw mailbox
Ontvang onze blogs met tips, inspiratie en nieuwtjes in je mailbox. Meld je hier aan en ontvang de nieuwste blogs als eerste!