Overslaan en naar de inhoud gaan

AI for Kids: Toekomstige tech-talenten schitteren bij workshop Petje Af

26 januari 2024

Stichting Petje Af op bezoek bij d-Media. Websites programmeren met Artificial Intelligence (AI)

Bij d-Media web professionals geloven we dat het nooit te vroeg is om te leren over de wonderen van technologie. Onlangs openden we onze deuren voor een enthousiaste groep jonge leerlingen van Petje af West-Brabant voor een boeiende workshop over Artificial Intelligence (AI), georganiseerd in samenwerking met AI for Good.

AI in Actie

De toekomst is nu, en AI maakt een integraal onderdeel uit van ons dagelijks leven. Dit werd op een interactieve manier benadrukt tijdens onze recente AI-workshop voor kinderen. Met de hulp van Peter Brouwers van AI for Good en de gastvrijheid van d-Media, kregen de kinderen van Petje Af een unieke kans om hands-on ervaring op te doen met AI.

De impact van AI educatie

Marleen van Petje Af benadrukte het belang van deze workshops: "AI is geen toekomstmuziek meer, het is nu onderdeel van ons leven. Deze workshops zijn een fantastische manier om kinderen kennis te laten maken met AI."

Een middag bij d-Media: leren en ontdekken

Tijdens het bezoek aan d-Media web professionals, ontbrak er misschien een robot, maar de aanwezigheid van een VR-bril zorgde voor veel enthousiasme. Jonathan IJzerman en Daniel Schoone, samen met andere betrokkenen, zorgden voor een leerzame en boeiende ervaring.

De toekomst van technologie en onderwijs

De toekomst van technologie ligt in de handen van de jeugd, en bij d-Media zijn we trots dat we een rol mogen spelen in het ontsteken van deze vonk van interesse en nieuwsgierigheid. We kijken uit naar de presentatie van de kinderen aanstaande zondag en zijn benieuwd naar de creatieve ideeën die ze ons zullen tonen.

Samen bouwen aan gelijke kansen in technologie

Met evenementen als deze, zetten we samen stappen richting gelijke kansen in technologie en onderwijs.

Onze blogs in jouw mailbox
Ontvang onze blogs met tips, inspiratie en nieuwtjes in je mailbox. Meld je hier aan en ontvang de nieuwste blogs als eerste!