Wat als jouw WordPress website doelwit is geworden van hackers...

20 februari 2015

WordPress hacked

Om te beginnen; blijf rustig, geen paniek en het komt goed. Ook al zag je ineens allerlei vreemde teksten op je website verschijnen... En kreeg je berichten van bekenden over vreemde zaken op je website... De alarmbellen gingen rinkelen; shit, is mijn website gehackt?

Gelukkig is gehackt worden tegenwoordig niet meer het einde van de wereld en je website. En kun je zelf wat simpele stappen ondernemen. Maar als iedereen doet waar hij of zij goed in is kan het gebeuren dat je op internet bent gaan zoeken naar een handleiding om de hack te repareren. Maar kom je er niet aan uit en heb je je laptop al bijna uit het raam gegooid? Of heb je het neefje van een vriend er naar laten kijken maar zijn de problemen alleen maar groter geworden?

Nog steeds geen zorgen, je bent niet de enige die zo te werk gaat. Eerst zelf proberen is een logische reactie. Helaas worden websites gemaakt met WordPress relatief vaak gehackt. Je zou daardoor iets kunnen zeggen over de veiligheid van WordPress. Alleen in veel gevallen vinden de besmettingen juist plaats door de server waarop de website gehost is (aldus deze statistieken), omdat deze besmet is. Maar ook verouderde thema’s en plugins zijn vaak de boosdoeners. Als je deze samen met de WordPress code up-to-date houdt, verminder je de kans om gehackt te worden aanzienlijk. Soms kun je er niets aan doen en wordt er geautomatiseerd geprobeerd om wachtwoorden te raden en zo je website te hacken. Ze noemen dit ook wel een brute force attack (met brute kracht een doorbraak forceren).

Alle bovengenoemde acties kunnen preventief ondernomen worden, want zoals de dokter ook zegt: voorkomen is beter dan genezen! Maar wat nu als je NU hulp nodig hebt? Want je website zorgt voor jouw inkomsten en online reputatie… Dan bel je d-Media, want dat is wat wij voor je kunnen doen. Wij stellen je telefonisch de juiste vragen om snel met een actieplan aan de slag te gaan. Daarna zorgen we ervoor dat we je gehackte website opschonen en voorzien van de juiste updates en beveiligingsmaatregelen. Dan kun jij je bezig houden met je eigen werk!

Natuurlijk doen we meer dan hierboven gezegd, want we maken bijvoorbeeld ook een kopie van je website op een afgeschermde omgeving, scannen de site op virussen en testen na de updates of je website nog zo werkt als voor de hack. Als programmeurs weten we hoe hackers werken en kennen we hun werkwijze.

Dus, wil je nadat je gehackt bent weer snel en veilig online de toekomst in? Neem contact met ons op en we gaan over tot actie. En een gratis tip, sluit daarna een servicecontract bij ons af. Dan updaten wij namelijk alles wat nodig is om jouw website geen eenvoudig doelwit meer te laten zijn voor hackers op het web!

Martijn Heesters
Martijn HeestersDevelopment

Onze blogs in jouw mailbox
Ontvang onze blogs met tips, inspiratie en nieuwtjes in je mailbox. Meld je hier aan en ontvang de nieuwste blogs als eerste!