Overslaan en naar de inhoud gaan

Twitter en WordPress: Tweet plaatsen

23 juli 2012

Wordpress
Twitter logo

Als webbouwer krijgen we geregeld vragen over de mogelijkheden van Twitter binnen WordPress. Vaak gaat het om een simpel overzicht van de laatste tweets van een persoon, bedrijf of bepaalde zoekterm getoond in een simpele widget. Meestal blijft het hier ook bij en dat is zonde! Er zijn meer manieren om Twitter op je WordPress site te gebruiken. Deze keer laat ik zien hoe we een losse Tweet kunnen plaatsen.

Tweets in je posts

Als je voorheen in je WordPress blog wilde refereren naar een specifiek Twitter bericht plaatste je vaak de tekst, met als nadeel dat er geen foto of Twitter naam bij zit. Of je plaatste een screenshot (nadeel: Geen tekst om op gevonden te worden). Met de komst van WordPress versie 3.4 is de oplossing hiervoor standaard beschikbaar. Je kunt nu direct tweets in je post verwerken, door simpelweg de link naar de betreffende tweet te plaatsen. Bijvoorbeeld deze tweet over de nieuwe website van d-Media web professionals:

https://twitter.com/dmedia_breda/status/214006359505649665

Zal zonder dat je daar iets voor hoeft in te stellen zichtbaar worden als:

Voorbeeld Twitter bericht in WordPress

Groot voordeel is dus dat het Twitter bericht ook direct gekoppeld wordt aan de gebruiker die het bericht plaatste en dat je het gelijk kunt retweeten, beantwoorden of de twitteraar gaan volgen. Het automatisch invoegen van deze inhoud heet in WordPress “embedden” en is onafhankelijk van je theme. De items die je kunt embedden beperken zich niet alleen tot Twitter. Ook filmpjes van Youtube, Vimeo en Hulu, maar ook afbeeldingen van bijvoorbeeld Flickr en Photobucket kunnen op deze manier makkelijk in je post geplaatst worden. Een compleet overzicht van alle Wordpress Embeds is hier te vinden: https://wordpress.org/support/article/embeds/

Martijn Heesters
Martijn HeestersDevelopment

Onze blogs in jouw mailbox
Ontvang onze blogs met tips, inspiratie en nieuwtjes in je mailbox. Meld je hier aan en ontvang de nieuwste blogs als eerste!