Is dit niet het vorige onderwerp over het plaatsen van tweets in je post? Nee, dit gaat over tweets van je post, je artikel op je WordPress website. Het is namelijk mogelijk om bij elke nieuwe blogpost die je in Wordpress maakt, deze automatisch op Twitter te plaatsen. Zo zijn je followers gelijk op de hoogte wanneer je iets nieuws op je website plaatst. Het blijft natuurlijk altijd beter om dit handmatig te doen, zodat je de boodschap op het platform en je volgers aanpast. Maar gemak dient te mens dus zet ik graag een aantal plugins op een rijtje die het automatisch plaatsen voor je doen.

  • WP to Twitter: Ondersteund onder andere het automatisch verkorten van je URL via bit.ly URL verkorting.
  • Twitter Tools: Met deze plugin kan je naast het naar je Twitter account plaatsen van je weblog post, ook je Tweets als Twitter weblog-posts op je blog laten verschijnen. Wel even opletten dat je instellingen goed staan, anders blijven je Wordpress website en Twitter elkaar bezig houden met oneindig veel 'updates van de updates'.
  • Send to Twitter: Deze plugin plaatst het niet automatisch, maar geeft je de mogelijkheid om je weblog post direct te delen op je Twitter, inclusief verkorte URL.

Het kan zijn dat je geen rechten hebt om plugins te installeren of is het om een andere reden niet mogelijk. Geen probleem! Het doorsturen van blog posts kan ook zonder plugins te installeren: Via online services zoals twitterfeed.com is het mogelijk om na registratie je RSS-feed van je Wordpress blog te gebruiken om zo, bij updates, deze automatisch door te laten posten naar Twitter.

Tip: Je kunt alle berichten van een bepaald blog door laten posten door de standaard RSS feed te gebruiken (/blog/rss.xml). Of alleen de berichten van een specifieke auteur, categorie of tag door de betreffende RSS feed te gebruiken (bijv. http://<jewordpressblog.nl>/author/martijn/feed/).

Gebruikte foto: Twitter by eldh, on Flickr

Martijn Heesters
Martijn Heesters - Development

Op zoek naar inspiratie? Of heb je een concrete vraag?

Neem even contact op via 076-8880022 of support@d-media.nl

Mis niets! Ontvang onze blogs met tips, inspiratie en nieuwtjes in je mailbox. Meld je nu aan voor de online nieuwsbrief