Overslaan en naar de inhoud gaan

Over humor en Eftelingliedjes

19 december 2023

toffe collega’s

John (developer), Lara (developer & support) en Marcel (developer). Drie toffe collega’s die met plezier elke dag weer aan het werk gaan. Maar die ook gewoon plezier hebben op de werkvloer. Eerlijk is eerlijk, de boog kan niet altijd gespannen staan en de sfeer op de werkvloer is minstens zo belangrijk als de resultaten. Sterker nog, zonder die sfeer zouden de resultaten minder goed zijn. Tijdens de lunch mogen ze graag een eindje gaan wandelen. En kletsen. En lachen. Tijd om deze techneuten iets beter te leren kennen!

Als je één project mag noemen waar je met het meeste plezier aan hebt gewerkt, wat zou dat dan zijn? 

John trapt meteen af: “Ik vond het leuk om aan Amplio.college te werken. Het Amplio College biedt nieuwe opleidingen, cursussen en trainingen aan voor onderwijsprofessionals. Ik vond het vooral leuk, omdat er in dit project voor mij nieuwe werkzaamheden te doen waren, daar heb ik veel van mogen leren. Zo ben ik bezig geweest met uitbreidingen maken voor de lay-out builder en het beheren van de volgorde van uitgelichte items.” Lara hoeft ook niet lang na te denken. Zij werkte met plezier aan het Van Geloven platform. Van Geloven is het grootste snackconcern van Nederland en heeft sites als vangeloven.com, werkenbijvangeloven.com en mora.nl. “Het mooie van de samenwerking met Van Geloven kan ik in één woord omschrijven: ruimte. d-Media krijgt de ruimte om actief optimalisaties en uitbreidingen voor te stellen en vaak mogen we deze dan ook doorvoeren. Zelf ben ik vooral bezig geweest met het redesign van het Van Geloven thema en de uitbreiding van de summary op de lay-out builder pagina’s. Maar ook het toe kunnen voegen van je snacks die je dan weer terugziet in de Snack Extra Webapp.” Marcel kijkt liever terug op zijn specifieke werkzaamheden die hij voor meerdere klanten uitvoert. De Drupal-specialist zorgt er met updates en upgrades voor dat alles netjes in de lucht blijft: “Daar kan ik al mijn kennis en ervaring in kwijt. Het is vaak nog een hele puzzel, een technische uitdaging die bij het oplossen van de puzzel hele leuke verbeteringen oplevert. En als ik een specifiek project moet noemen, zou het PAMM zijn. We hebben het online evaluatie-instrument doorontwikkeld, heel tof!” 

Dat klinkt allemaal aardig ingewikkeld voor een leek… En de ontwikkelingen gaan zo razendsnel, hoe blijven jullie van alles op de hoogte?

Marcel: “We leren vaak veel van elkaar. Zo vind ik het persoonlijk nog weleens uitdagend om echt goed met elkaar te communiceren. Om een punt zo duidelijk naar voren te brengen dat iedereen weet wat je bedoelt. Dat gaat namelijk vaak om hoogtechnische dingen en dan wordt het heel snel abstract. Vaak tonen we bijvoorbeeld de code dan op het beeldscherm en lopen we het gezamenlijk stap voor stap door. Dan weet iedereen waar het over gaat.” John vult hem aan: “Ik heb op mijn beurt weer veel van Lara geleerd en door mijn werkzaamheden met Drupal voor Amplio en Snackextra. En dat Lara veel van Drupal weet, blijkt wel uit het feit dat ze het Acquia Certified Front End Specialist Drupal 9 certificaat heeft behaald. Lara: “Maar ook ik heb weer veel van mijn collega’s geleerd, iedereen zal beamen dat we elkaar altijd vragen kunnen stellen en dat iedereen zijn kennis deelt.” 

Hebben jullie het altijd over werk? Vast niet toch?

Gelukkig is er ook tijd voor niet-werkgerelateerde zaken. Een grapje op z’n tijd, elkaar een beetje vriendelijk klieren, samen een eind wandelen of even lunch inslaan bij de supermarkt. De informele sfeer is gezellig, iedereen mag zijn wie hij of zij is, met al z’n eigen eigenaardigheden. Marcel: “Dat is wel echt leuk, omdat we een relatief klein team hebben, kennen we elkaar best goed. We houden eigenlijk allemaal ook wel van nerdy dingen. Zo is de één gek van K3 en de ander houdt van Eftelingliedjes. We kunnen lachen om memes en flauwe woordgrapjes. De stand-ups zijn gevuld met werk, maar er is zeker plek voor humor.” Al met al zijn de drie collega’s blij met de informele, prettige en gezellige sfeer. Soms is het wat chaotisch, maar met elkaar vinden ze daar altijd wel een lijn in. John vat het mooi samen: “We doen het echt samen!” 

lex
Lex VerhoofManager operations & Projecten beheer

Lex begrijpt jouw marketingbehoeften en tackelt elk vraagstuk met een duidelijk einddoel voor ogen. Hij is jouw gids voor gerichte acties, efficiënte planningen en doelgerichte projectbegeleiding, zodat je je ambities kunt realiseren.

Onze blogs in jouw mailbox
Ontvang onze blogs met tips, inspiratie en nieuwtjes in je mailbox. Meld je hier aan en ontvang de nieuwste blogs als eerste!