Overslaan en naar de inhoud gaan

Klaar voor de hype - De kracht van een geoptimaliseerde online strategie

20 augustus 2024

GGD Reisvaccinaties klaar voor de hype!

d-Media werkt al meer dan 10 jaar samen met GGD Reisvaccinaties als hun vaste partner voor webontwikkeling, hosting, technische SEO, en optimalisatie van de klantreis. Dankzij een goed onderhouden en geoptimaliseerde online aanwezigheid, presteert de website van GGD Reisvaccinaties consistent, zelfs tijdens pieken in zoekverkeer. Dit succes komt voort uit de voortdurende optimalisatie en de kracht van een solide SEO-strategie.

Uitdagingen voor GGD Reisvaccinaties

GGD Reisvaccinaties heeft als doel altijd voorbereid te zijn op onverwachte pieken in het verkeer, zonder afhankelijk te zijn van betaalde advertenties of social media campagnes. Dit vereist een voortdurende focus op het optimaliseren van zowel de technische SEO als de content, zodat de website robuust blijft en hoog scoort in zoekmachines, ongeacht de omstandigheden.

Onze oplossing: continue SEO optimalisatie

d-Media implementeert een duurzame SEO-strategie en technische infrastructuur, gericht op langetermijnsucces. De website van GGD Reisvaccinaties wordt continu geoptimaliseerd, waarbij bestaande content regelmatig wordt bijgewerkt om relevant te blijven. Deze aanpak zorgt ervoor dat de site moeiteloos profiteert van natuurlijke stijgingen in zoekverkeer, zoals bijvoorbeeld bij nieuws rondom knokkelkoorts.

artikelen knokkelkoorts

Artikelen: RTL Nieuws / NU.nl

Resultaten van de geoptimaliseerde SEO-strategie

Hogere zoekposities voor GGD Reisvaccinaties

De website van GGD Reisvaccinaties is gemiddeld met 3 posities gestegen in de zoekresultaten, dankzij de kracht van de huidige SEO optimalisatie.

Verbeterde click-through rate (CTR)

De click-through rate (CTR) is gestegen van 5,4% naar 6,5%, zonder dat er aanvullende promoties of campagnes nodig waren.

ctr ggd reisvaccinaties

 

Verdubbeling in aantal kliks op de GGD Reisvaccinaties website

De site werd ruim 100.000 keer vaker vertoond, wat bijna een verdubbeling van het aantal kliks opleverde.

aantal kliks ggr reisvaccinaties

Analyse: vruchten plukken van continue optimalisatie

Het succes van GGD Reisvaccinaties tijdens deze piekperiode toont aan dat continue optimalisatie de sleutel is tot blijvende prestaties. De website is niet aangepast op de actualiteit; in plaats daarvan is het de kracht van een solide SEO-strategie en de juiste, lang bestaande content die de vruchten afwerpt. Dit benadrukt het belang van een langdurige, proactieve benadering van SEO en technische optimalisaties, zodat de site automatisch goed scoort bij een toename in zoekverkeer.

Conclusie: het belang van een sterke basis

De samenwerking met d-Media zorgt ervoor dat GGD Reisvaccinaties klaar is voor elke toekomstige hype, en dat de website optimaal presteert zonder dat extra ingrepen nodig zijn. Dit onderstreept de waarde van een goed onderhouden technische basis en het belang van continue optimalisatie. Een geoptimaliseerde site is altijd klaar om te profiteren van natuurlijke pieken in zoekverkeer, zonder afhankelijkheid van betaalde advertenties of social media campagnes.

Toekomstvisie: voortbouwen op succesvolle SEO

Met een solide fundering blijft d-Media GGD Reisvaccinaties ondersteunen om voorbereid te blijven op toekomstige pieken. De focus ligt op het verder optimaliseren en verbeteren van de websiteprestaties, zodat GGD Reisvaccinaties altijd sterk presteert in de zoekresultaten, ongeacht externe omstandigheden.

Lex Verhoof
Lex VerhoofManager operations & Projecten beheer

Lex begrijpt jouw marketingbehoeften en tackelt elk vraagstuk met een duidelijk einddoel voor ogen. Hij is jouw gids voor gerichte acties, efficiƫnte planningen en doelgerichte projectbegeleiding, zodat je je ambities kunt realiseren.

Onze blogs in jouw mailbox
Ontvang onze blogs met tips, inspiratie en nieuwtjes in je mailbox. Meld je hier aan en ontvang de nieuwste blogs als eerste!