Gebruiker toegang geven tot Google Analytics

16 juli 2014

Je Analytics account heb je natuurlijk gekoppeld aan een van je eigen emailadressen. Deze gegevens hoef je niet te delen om een andere gebruiker toegang te geven tot Analytics. Hiervoor kan je het mailadres - gekoppeld aan een Google account - van diegene toevoegen.

Om een andere gebruiker toegang te geven tot je statistieken, klik je op 'Beheerder'. Je krijgt dan de verschillende niveau's waartoe je een gebruiker rechten op kunt geven. Klik in een van de drie kollommen, afhankelijk van waartoe je rechten wilt geven, op 'Gebruikersbeheer' om een nieuwe gebruiker aan dit niveau toe te voegen.

Gebruikersbeheer Google Analytics

Onderaan het overzicht kan je een nieuwe gebruiker met zijn e-mailadres toevoegen. Het is mogelijk om verder te bepalen wat deze gebruiker kan. Van 'Lezen en analyseren' tot volledig beheer. Maak hierin de gewenste keuze en klik dan op 'toevoegen'. Wil je de gebruiker hier direct van op de hoogte stellen per email, kan je nog een vinkje zetten bij 'Deze gebruiker per e-mail informeren'.

Google Analytics gebruiker toegang geven

De toegevoegde gebruiker heeft direct toegang tot de statistieken. Mochten deze rechten op een later moment gewijzigd moeten worden of ontnomen, is dit altijd mogelijk via het hierboven beschreven pad ('Beheerder' -> 'Gebruikersbeheer')

Daniel Schoone
Daniel SchooneDigitaal strateeg & Ondernemer

Daniel weet alles over online. En legt het uit in begrijpelijke taal. Zo kan hij je perfect helpen bij het realiseren van jouw online ambities. Digitaal strateeg en bedrijfseigenaar d-Media B.V.

Onze blogs in jouw mailbox
Ontvang onze blogs met tips, inspiratie en nieuwtjes in je mailbox. Meld je hier aan en ontvang de nieuwste blogs als eerste!