Overslaan en naar de inhoud gaan

Drupal zoekmodule combineert zoekopdrachten

2 mei 2013

Drupal
Search Combine module Drupal

Recent ontdekte ik de Search combine module voor Drupal. Deze lost een van de drempels op die wij onder andere hebben met https://d-media.nl. In de basis verzorgt Drupal middels de core module Search voor de indexering van de inhoud. Daarbij wordt er onderscheid gemaakt tussen nodes, users en taxonomy. Deze zijn out-of-the-box allemaal los te doorzoeken. En dat is nou precies wat je niet wilt hebben als je een zoekbox presenteert op je website en je inhoud zich verder strekt dan nodes. Zo is er op d-Media.nl gekozen voor een koppeling van inhoud op basis van taxonomy, zodat bijvoorbeeld alle WordPress en Drupal artikelen en projecten samen kunnen komen op een pagina. Een uiterst relevante pagina om te presenteren in je zoekresultaten! Alleen deze werd dus in de standaard node search - logischerwijze - niet meegenomen. De oplossing heb ik gevonden in de Search combine module.

Instellen search combine module

Als je gebruik gaat maken van de search_combine.module, kan je er voor kiezen om de node / user / taxonomy-search uit te schakelen of niet als standaard in te stellen. Via Instellingen -> Zoekinstellingen is deze configuratie aan te passen.
Om Search combine alleen te gebruiken, schakel je dus onder 'actieve zoek modules' alle modules uit behalve search combine. En zet je onder 'Standaardzoekmodule' de 'Search combine' als standaard aangevinkt. Bij de eerste keer ontbreken er nog een paar velden, dus sla deze wijzigingen op en ga weer terug naar admin/config/search/settings. Dan verschijnt er de configuratie voor 'Search combine' onder de 'actieve zoek modules'. Daar vink je de onderdelen die je in je zoekresultaten wilt opnemen aan. In mijn geval 'node' en 'term search' - de module die taxonomy indexeert. Sla nogmaals op en keer terug op de pagina om de keuze te kunnen maken welke taxonomy lijsten je mee wilt nemen in je resultaten. Dit is handig in het geval je administratieve taxonomy lijsten hebt die zelf geen bijdrage aan je inhoud leveren of niet relevant zijn voor je interne zoekmachine.

Daniel Schoone - Marketing Technoloog
Daniel SchooneMarketing Technoloog & Ondernemer

Daniel is een expert in de wereld van online en weet dit op een begrijpelijke manier uit te leggen. Als Marketing Technoloog en eigenaar van d-Media B.V., ligt zijn focus op het verbinden van technologie met marketingstrategieën om je te helpen jouw online ambities te realiseren. Daniel's uitgebreide kennis, van het leiden van een team van webprofessionals tot het implementeren van innovatieve marketingtechnologie strategieën, maakt hem een waardevolle partner in jouw digitale reis.

Onze blogs in jouw mailbox
Ontvang onze blogs met tips, inspiratie en nieuwtjes in je mailbox. Meld je hier aan en ontvang de nieuwste blogs als eerste!