Recent ontdekte ik de Search combine module voor Drupal. Deze lost een van de drempels op die wij onder andere hebben met https://d-media.nl. In de basis verzorgt Drupal middels de core module Search voor de indexering van de inhoud. Daarbij wordt er onderscheid gemaakt tussen nodes, users en taxonomy. Deze zijn out-of-the-box allemaal los te doorzoeken. En dat is nou precies wat je niet wilt hebben als je een zoekbox presenteert op je website en je inhoud zich verder strekt dan nodes. Zo is er op d-Media.nl gekozen voor een koppeling van inhoud op basis van taxonomy, zodat bijvoorbeeld alle WordPress en Drupal artikelen en projecten samen kunnen komen op een pagina. Een uiterst relevante pagina om te presenteren in je zoekresultaten! Alleen deze werd dus in de standaard node search - logischerwijze - niet meegenomen. De oplossing heb ik gevonden in de Search combine module.

Instellen search combine module


Als je gebruik gaat maken van de search_combine.module, kan je er voor kiezen om de node / user / taxonomy-search uit te schakelen of niet als standaard in te stellen. Via Instellingen -> Zoekinstellingen is deze configuratie aan te passen.
Om Search combine alleen te gebruiken, schakel je dus onder 'actieve zoek modules' alle modules uit behalve search combine. En zet je onder 'Standaardzoekmodule' de 'Search combine' als standaard aangevinkt. Bij de eerste keer ontbreken er nog een paar velden, dus sla deze wijzigingen op en ga weer terug naar admin/config/search/settings. Dan verschijnt er de configuratie voor 'Search combine' onder de 'actieve zoek modules'. Daar vink je de onderdelen die je in je zoekresultaten wilt opnemen aan. In mijn geval 'node' en 'term search' - de module die taxonomy indexeert. Sla nogmaals op en keer terug op de pagina om de keuze te kunnen maken welke taxonomy lijsten je mee wilt nemen in je resultaten. Dit is handig in het geval je administratieve taxonomy lijsten hebt die zelf geen bijdrage aan je inhoud leveren of niet relevant zijn voor je interne zoekmachine.

Daniel Schoone
Daniel Schoone - Digitaal strateeg & Ondernemer
Daniel weet alles over online. En legt het uit in begrijpelijke taal. Zo kan hij je perfect helpen bij het realiseren jouw online ambities. Digitaal strategie en bedrijfseigenaar d-Media B.V.

Op zoek naar inspiratie? Of heb je een concrete vraag?

Neem even contact op via 076-8880022 of support@d-media.nl

Mis niets! Ontvang onze blogs met tips, inspiratie en nieuwtjes in je mailbox. Meld je nu aan voor de online nieuwsbrief