Denk out-of-the box om online succesvol te worden

9 juni 2020

Na corona succesvol online zijn met je bedrijf

De eerste golf van impact door Corona is voorbij. Tijd om na te gaan denken over de nieuwe inzichten als je vooral nog offline je geld verdient. Tijd om post-corona jouw bedrijf online een stevig fundament te gaan geven.

Creativiteit om online te gaan

Nu hoor ik je denken: ons bedrijf kan helemaal niet iets online verkopen. Het kan wat creativiteit vergen. Denk aan het citaat van Pablo Picasso: "Elk kind is een artiest, het probleem is om een ​​artiest te blijven als ze eenmaal groot zijn." We beginnen jong te kleuren buiten de lijntjes. Vervolgens wordt ons verteld dat we binnen de lijnen moeten kleuren. Dat is wat iedereen doet. Na verloop van tijd doen we wat 'normaal wordt gedaan'.

Online verkopen voor jouw bedrijf

Het zijn ongekende tijden. Restaurants begonnen met het laten afhalen van hun menu's. Yoga-instructeurs die online yoga doen. Kapsalons die laten zien met haarvideo's hoe u uw kunt knippen; Chiropractors publiceren voedingsvideo's over gezond eten en bieden coachingprogramma's aan. Ambachtelijke ijssalons bogen zich om naar het verkopen van ijssets voor speciale gelegenheden. Elk bedrijf heeft iets dat digitaal kan worden gebruikt of online kan worden verkocht.

Om buiten de gebaande paden te denken, moet je buiten de lijntjes kleuren. Identificeer jouw sterke punten en hoe je eventueel voor jouw klanten kunt zorgen. Het zijn misschien niet je huidige diensten. Jouw knowhow. Jouw proces. Jouw mensen. Is er dan wellicht iemand met wie je kunt samenwerken? Waar ligt voor jou de kans succesvol zakelijk online te gaan?

 

Daniel Schoone
Daniel SchooneDigitaal strateeg & Ondernemer

Daniel weet alles over online. En legt het uit in begrijpelijke taal. Zo kan hij je perfect helpen bij het realiseren van jouw online ambities. Digitaal strateeg en bedrijfseigenaar d-Media B.V.

Onze blogs in jouw mailbox
Ontvang onze blogs met tips, inspiratie en nieuwtjes in je mailbox. Meld je hier aan en ontvang de nieuwste blogs als eerste!